Legfrissebb híreink
COOP Nyitvatartási Rend Bejelentése
2015.05.22. Péntek

Nyitvatartási rend bejelentése

 

Lengyeltóti COOP Kereskedelmi Zrt. (8693 Lengyeltóti, Bem u. 1.), mint a 3. sz. Élelmiszer üzlet Lengyeltóti, Kossuth L. u. 34. szám tulajdonosa, ezennel a 2005. évi CLXIV. Törvény 6. §. (2) a./ pontjában foglaltaknak megfelelően bejelenti, hogy az üzlet nyitvatartási ideje  2015. május 26-tól - határozatlan ideig:

HÉTFŐ: 5.30 - 11.30 14.00 - 17.00
KEDD: 5.30 - 11.30 14.00 - 17.00
SZERDA: 5.30 - 11.30 14.00 - 17.00
CSÜTÖRTÖK: 5.30 - 11.30 14.00 - 17.00
PÉNTEK: 5.30 - 11.30 14.00 - 17.00
SZOMBAT: 5.30 - 13.00  
VASÁRNAP: ZÁRVA  

 


Közlemény
2015.05.20. Szerda

A Banki és Végrehajtási Károsultak Egyesület az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanács együttműködő partnereként (Civil háló) segítséget nyújt a lakosság részére az alábbiakban:

 

 • Segíti a lakosságot a banki elszámoltatással kapcsolatos feladataiban
 • A több mint 90 napot meghaladó tartozással rendelkező ügyfelek részére ingyenes válságkezelési tanácsadást biztosít
 • Az eladósodott családok részére tanácsadást biztosít most, illetve a későbbi magáncsőd eljárások során
 • Vállalkozások részére a vállalkozói hitelek (nem támogatott hitelek) esetében pénzügyi visszatérítési és könnyítési segítséget biztosít. (ez határidős, csak az elkövetkező 2 hónapban van rá lehetőség)

 

AZ EGYESÜLET TANÁCSADÁSA INGYENES.


Anyák Napja 2015
2015.05.07. Csütörtök

 


Óvodai beiratkozás időpontja
2015.05.05. Kedd


NEM TUDJA ADÓBEVALLÁSÁT KITÖLTENI? MI SEGÍTÜNK!
2015.04.16. Csütörtök

NEM TUDJA ADÓBEVALLÁSÁT KITÖLTENI?

MI SEGÍTÜNK!

 
 
 Ne feledje: bevallás benyújtási határideje 2015. május 20.!
 
A NAV munkatársai a járási munkaügyi kirendeltségeken segítenek Önnek a személyijövedelemadó-bevallás kitöltésében.
 
Balatonboglár  2015. 04. 23.-án  09:00-11:00     (8630 Balatonboglár, Erzsébet utca 16.) 
 

Részletes tájékoztató megtekintése >>
FELHÍVÁS! VESZETTSÉG ELLENI VÉDEKEZÉS
2015.04.01. Szerda

A veszettség gyógyíthatatlan, embernél, állatnál egyaránt halálos kimenetelű betegség. A betegség legfőbb terjesztője a RÓKA.

A védekezés leghatékonyabb, legkorszerűbb módszerét a rókák veszettség elleni vakcinázását, Európában évek óta sikerrel alkalmazzák. 1992. októberében hazánkban is megkezdődött a rókák vakcinázása. Első alkalommal a nyugati határövezetben, az osztrák határtól számított kb. 25-30 km-es sávban került kihelyezésre a csalétek-vakcina. 

A vakcinát tartalmazó fólia kapszulát az ember számára bűzös, de a rókák által kedvelt ízű és szagú csalétekbe rejtik, amely kb. 4 cm átmérőjű, kb. 1,5 cm magas, szürkésbarna színű. A róka, miközben megeszi a csalétket szétrágja a kapszulát is, így a vakcina bejut a szervezetébe. A csalétek kihelyezése kis magasságból, repülőgépről történik. A csalétekbe helyezett vakcina emberre, állatra ártalmatlan, VESZÉLYT NEM JELENT. A kihelyezett csalétekhez ennek ellenére NEM SZABAD HOZZÁNYÚLNI! Semmi esetre sem szabad felvágni vagy széttörni, mert a vakcina vírus a bőrbe, szájba szembe, orrba, sebbe kerülhet. Amennyiben ez mégis megtörténik, az alábbi biztonsági előírásokat kell alkalmazni:

a.) Ha a vakcina ép bőrfelületre kerül, elegendő a jódtartalmú fertőtlenítőszerrel vagy ennek hiányában 70%-os alkohollal történő lemosás. Mindkettő beszerezhető a gyógyszertárakban. A jódtartalmú fertőtlenítőszer használata során keletkezett barnás folt szappanos lemosással eltávolítható. Ilyen jellegű érintkezés esetén védőoltásra nincs szükség.

b.) Ha az oltóanyag friss sebbe vagy nyálkahártyára kerül, haladéktalanul ORVOSHOZ KELL FORDULNI!

A helyi vakcinázási kampány megkezdésétől számított tizennégy napig az ebeket megkötve, vagy zárva kell tartani (ebzárlat) és csak pórázon szabad közterületre vinni. A jelezett időszak alatt a kezelt területen TILOS A LEGELTETÉS! Ezek a korlátozó intézkedések elsősorban vakcinázás hatékonyságát segítik azzal, hogy a kóborló ebek vagy legelő állatok ne vehessék fel a róka számára kihelyezett csalétkeket.

Aki a vakcinázott területen elhullott vadon élő, vagy háziállatot talál, a tetemet hagyja érintetlenül, és haladéktalanul ÉRTESÍTSE A LEGKÖZELEBBI ÁLLATORVOST, A HELYI ÖNKORMÁNYZATOT VAGY VADÁSZTÁRSASÁGOT.

Kérjük, a fentiekről gyermekét is tájékoztassa!

További felvilágosítással az Önök körzetében élő állatorvosok és orvosok szolgálnak.

 

A HELYI VAKCINÁZÁSI KAMPÁNY IDŐPONTJA:

2015. április 5 - 10-ig.

 
 
Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal

Tájékoztatás - TELEPÜLÉSI ÜGYSEGÉD módosított ügyfélfogadási rendjéről
2015.03.10. Kedd

Fonyódi Járási Hivatala

 

TÁJÉKOZTATÁS

 

TELEPÜLÉSI ÜGYSEGÉD módosított ügyfélfogadási rendjéről

 

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a Somogy Megyei Kormányhivatal Fonyódi Járási Hivatala (a továbbiakban: Fonyódi Járási Hivatal) települési ügysegédének ügyfélfogadási rendje Lengyeltóti településen 2015. március 9-től módosul.

A települési ügysegéd 2015. március 9-től módosított ügyfélfogadási rendje a következő:

keddi napokon:                         13:00 órától 16:00 óráig

szerdai napokon:                     8:00 órától 12:00 óráig

 

A települési ügysegéd neve, telefonos elérhetősége:                         
Tóthné Kispeti Emese, Tel.: 70/6988-908

A Fonyódi Járási Hivatal elérhetőségei:                                 
8640 Fonyód, Fő utca 19.; Tel.: 85/560-054, 85/360-160

Tájékoztatom Önöket, hogy 2015. március 1-jétől a jegyzőktől átkerültek a járási hivatalokhoz az aktív korúak ellátásával kapcsolatos feladatok.

 

A Fonyódi Járási Hivatal így 2015. március 1-jétől az alábbi szociális ügyeket intézi:

-                       ápolási díj,

-                       közgyógyellátás,

-                       egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság,

-                       időskorúak járadéka,

-                    aktív korúak ellátása (foglalkoztatást helyettesítő támogatás, egészségkárosodási és         gyermekfelügyeleti támogatás).

 

A fenti ellátások iránti kérelmet be lehet nyújtani:

-                       a Fonyódi Járási Hivatalnál,

-                       a Fonyódi Járási Hivatal települési ügysegédeinél,

-                       a polgármesteri hivatalnál vagy közös önkormányzati hivatalnál,

-                       a kormányablaknál.

 

Az aktív korúak ellátása iránti kérelmet ezen felül be lehet nyújtani a kérelmezőt álláskeresőként nyilvántartó állami foglalkoztatási szervnél, azaz a Munkaügyi Kirendeltségen. Ezen túl a kérelmeket a Fonyódi Járási Hivatal Okmányirodáiban is benyújthatja (Fonyódi Okmányiroda, Balatonboglári Okmányiroda, Balatonlellei Okmányiroda, Lengyeltóti Okmányiroda), illetve az okmányirodák munkatársai biztosítják a kérelem és egyéb nyomtatványokat.

 

A fenti szociális ellátásokkal kapcsolatban a települési ügysegéd ügyfélfogadási idejében tájékoztatást nyújt az eljárások menetéről, a kérelmek benyújtásának módjáról, a kérelmek kötelező mellékleteiről. A települési ügysegéd igény esetén biztosítja a szociális ügyekkel kapcsolatos kérelem és egyéb nyomtatványokat, segítséget nyújt azok kitöltésében, igény esetén átveszi a kérelem és egyéb nyomtatványokat és gondoskodik azoknak az ügyintézési helyre történő eljuttatása felől.

 

Megértésüket megköszönöm.                                                                                  dr. Nagy Szabina
                                                                                                                                            hivatalvezető


Felhívás
2015.03.09. Hétfő

A Fonyódi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége álláskeresési nyilvántartásában szereplő személyek részére kifizetett álláskeresési támogatás vagy keresetpótló juttatás, amennyiben a DRB Bankcsoporthoz tartozó pénzintézeti számlát adták meg utalási helyként, postai úton kerül kifizetésre február hónapra vonatkozóan.

Azt követően amennyiben másik pénzintézetnél nyitvnak számlát, javasolt az újabb számlaszám hivatalos bejelentése soron kívül, vagy a következő jelentkezés alkalmával. Ellenkező esetben továbbra is postán kapják meg a járandóságukat.

 

Tisztelettel:

dr. Mikola Zsuzsanna
kirendeltség-vezető


HELYI KÖZÖSSÉGI AKADÉMIA Lengyeltótiban
2015.03.03. Kedd


Letöltés PDF formátumban >>
Tájékoztató a vasárnapi nyitva tartásról 2015.03.15-től
2015.03.03. Kedd

2015. március 15-én hatályba lép a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014.évi CII. törvény. A törvény úgy rendelkezik, hogy üzlet kiskereskedelmi napokon 6.00 óra és 22.00 óra között tarthat nyitva, vasárnap és munkaszüneti napokon zárva tart.
 
A törvény meghatározza az ettől eltérő napokat - az üzletek:
 
 • adventi vasárnapokon 6-22 óra között tarthatnak nyitva,
 • december 24-én és december 31-én 6.00-12.00 óra között tarthatnak nyitva.
 • valamint minden naptári év tetszőlegesen megjelölt egy vasárnapján 6.00-22.00 óra között tarthatnak nyitva.
 • a kizárólag pékárut és tejterméket értékesítő üzlet kiskereskedelmi napokon 5.00-22.00 óra között, vasárnap és munkaszüneti napokon 5.00-12.00 óra között tarthat nyitva.
 • újságot árusító üzlet, valamint virágot árusító üzlet vasárnap és munkaszüneti napokon 6.00-12.00 óra között tarthat nyitva,
 • sportlétesítményekben üzemelő üzletek vasárnap és munkaszüneti napokon a sportrendezvények ideje alatt nyitva tarthatnak
 
Az az üzlet, amelynek árusítótere a 200 négyzetmétert nem haladja meg, az általános zárva tartási időszakban is nyitva tarthat, ha az általános zárva tartási időszakban kizárólag az üzletben kereskedelmi tevékenységet folytató egyéni vállalkozó , egyéni cég tagja, vagy gazdasági társaság legalább 1/5 tulajdoni résszel bíró természetes személy tagja maga, vagy az előbbiekben felsorolt segítő családtagja folytatja a kereskedelmi tevékenységet. (segítő családtag: a házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott a mostoha -és nevelt gyermek, az örökbefogadó-,a mostoha-és nevelőszülő és a testvér)
 
A törvényben foglaltak megtartását a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi és be nem tartása esetén szankcionálja.
 
Az adventi napokra és a tetszőleges meghatározott egy napra vonatkozó nyitva tartási szándékot az érintett időpont előtt 15 nappal be kell jelenteni a Lengyeltóti Közös Önkormányzat Hivatal Jegyzőjének. (8693 Lengyeltóti Zrínyi Miklós u. 2. ) A bejelentés megkönnyítése érdekében a Hivatal formanyomtatványt rendszeresített, amely a hivatalban beszerezhető, vagy a www.lengyeltoti.hu honlapról letölthető. Hasonlóképpen nyomtatványlapon jelenthető be az üzlet -fenti törvénnyel kapcsán -megváltozott nyitva tartási ideje.
 
A törvény hatály nem terjed ki:
 • gyógyszertárak nyitva tartására
 • nemzetközi közforgalmú repülőtéren kialakított üzlet nyitva tartására
 • a közforgalmú vasúti és autóbusz pályaudvarok területén történő kereskedelmi tevékenységre
 • a büntetés-végrehajtási intézetek területén történő kereskedelmi tevékenységre
 • az egészségügyről szóló 1997.évi CLIV. törvényben meghatározott egészségügyi intézmények  területén történő kereskedelmi tevékenységre
 • a piacon továbbá helyi termelői piacon folytatott kereskedelmi tevékenységre
 • a vásárokon folytatott kereskedelmi tevékenységre
 • az üzemanyag töltő állomások nyitva tartására
 • a katonai objektumokon belül folytatott kereskedelmi tevékenységre
 • a kereskedelmi jellegű turisztikai szolgáltatás tevékenységre
 • a szálláshelyeken végzett kereskedelmi tevékenységre
 • a kereskedelmet kiszolgáló szolgáltató tevékenységre
 • a vendéglátásra
 • a világörökségi területen található üzletekre, valamint a kulturális tevékenységet és a fürdő szolgáltatást kiszolgáló kereskedelmi tevékenységre
 
Lengyeltóti 2015. február 26.
 
dr. Szatmári Ibolya s.k.
jegyző

Nyomtatvány letöltése innen >>

<<   <       1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    >    >>