Archív hírek
Megelőzési tanácsok Mindenszentek és Halottak Napja idejére
2014.10.27. Hétfő

 

Közeleg Mindenszentek és Halottak Napja, amikor a temetőkben meglátogatjuk elhunyt szeretteink sírját, elhelyezzük a kegyelet virágait, meggyújtjuk az emlékezés lángját. A bűnözők is tudják ezt, amíg Önök a temetőkben szeretteikre, ismerőseikre emlékeznek, veszélybe kerülhetnek felügyelet nélkül hagyott értékeik.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyenkor közvetlenül a temetők környékén gyakrabban fordult elő gépkocsi-feltörés, kerékpárlopás, zseblopás, táskalopás, a sírokról virág, koszorú eltulajdonítása, valamint a lakástulajdonos távollétét kihasználó betörés, besurranás.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a kegyelet napjaira. Az áldozattá válás megelőzése érdekében javasoljuk, hogy fokozottan figyeljenek értékeikre, fogadják meg a Rendőrség tanácsait!

 • Járműveikben látható helyen ne hagyjanak értékeket (táska, mobiltelefon, pénztárca, kabát, stb.)! Járműveiket minden esetben zárják le!
 • Lehetőség szerint használják a forgalmas, jól kivilágított parkolóhelyeket!
 • Alkalmazzanak mechanikai és/vagy elektronikus vagyonvédelmi biztonsági rendszereket!(A gépkocsira és a lakásra vonatkozóan is!)
 • Utazás, továbbá nagyobb tömegben való tartózkodás esetén fordítsanak fokozottabb figyelmet értékeikre!
 • Ne tartsanak pénztárcát, okmányokat, értékeket hátizsák, hátitáska külső zsebeiben!
 • Ne tegyenek egy helyre pénztárcát, csekket, hitelkártyát, iratokat, mobiltelefont! (Viszonylag biztonságos tárolási helyek a belső zsebek, vagy a kézre, lábra erősíthető, övön hordható, illetve a ruházat alatt nyakba akasztva viselhető táskák.)
 • Bankkártyájuk mellett soha ne legyen ott a PIN kód!
 • Ha hosszabb időn keresztül gyanúsan viselkedő személyt látnak maguk mellett, ellenőrizzék értékeik meglétét!
 • Ha tetten érik a tolvajt, hangosan kérjenek segítséget, értesítsék a rendőrséget!

 

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, vagy a fentiekben ismertetett jogsértéseket tapasztal, azonnal értesítse a Rendőrséget a díjmentesen hívható 112-es vagy 107-es segélyhívó telefonszámokon! Gépkocsifeltörés, lakásbetörés esetén fontos a helyszín eredeti állapotának megőrizése!

Még néhány jó tanács közlekedőknek:

 • A temetők környékén számoljanak a megnövekvő gyalogos és gépjárműforgalommal! Akár gépkocsival, akár gyalogosan közlekednek, tegyék ezt még nagyobb körültekintéssel!
 • Ideiglenesen forgalomkorlátozások és elterelések várhatók, a kialakult forgalom függvényében. Ne „megszokásból" közlekedjenek, figyeljék az aktuális közlekedési jelzéseket, már elindulás előtt tájékozódjanak a várható változásokról.
 • Mindig használják a kötelezően előírt passzív biztonsági eszközöket, mert azok életet menthetnek!

 

Meghitt megemlékezést, balesetmentes közlekedést kívánunk!


Nyaraló, hétvégi ház és pincetulajdonosok figyelmébe!
2014.10.27. Hétfő

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának felhívása

 

Az idegenforgalmi szezont követően a Balaton parti nyaralótulajdonosok egyre ritkábban keresik fel ingatlanjaikat, a fagytalanítási munkálatok után hetekig, hónapokig nem ellenőrzik azok állapotát. Az elnéptelenedett nyaralóterületeken a betörők szinte zavartalanul dolgozhatnak. A megye belső területein kialakított hétvégi házas, borospincés övezetekben a szüreti munkákat követően szintén ritkábban fordulnak meg a tulajdonosok, ami ugyancsak kedvező feltételeket biztosít a betöréses lopások elkövetéséhez.


Részletes tájékoztató megtekintése >>
Alakuló ülés - Meghívó
2014.10.20. Hétfő

Meghívó

 

Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. október 22-én (szerdán) 17.00 órakor tartja alakuló ülését, melyre tisztelettel meghívom.

 

Az ülés helye: Helytörténeti Kiállítás Épülete (Lengyeltóti, Zrínyi u. 1.)

 
 1. A választási bizottság elnökének tájékoztatója a választás eredményéről
 2. A képviselő-testületi tagok eskütétele
 3. A polgármester eskütétele
 4. Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálata
 5. Ügyrendi döntés a bizottságok és az alpolgármester választáshoz kapcsolódóan
 6. Bizottsági elnökök és tagok megválasztása
 7. A bizottságok nem képviselő-testületi tagjaira vonatkozó külön szabályok, külsős bizottsági tagok eskütétele
 8. Alpolgármesterek megválasztása
 9. Alpolgármesterek eskütétele
 10. Tájékoztató a polgármester illetményének összegéről, a polgármestert megillető költségtérítésről
 11. Alpolgármesterek tiszteletdíjának, költségtérítésének megállapítása
 12. Képviselői tiszteletdíjak, természetbeni juttatások
 13. Zsombok Lajos polgármester önkormányzati polgármesteri ciklusát lezáró munkajogi intézkedések
 14. Gazdasági Program kidolgozására megbízás
 15. Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulásban történő képviselet
 16. Közbeszerzési Bizottság tagjairól szóló döntés
 17. Tájékoztató az önkormányzati képviselőkre vonatkozó átfogó szabályozásokról, előírásokról

 

Lengyeltóti, 2014. október 18.

 

Tisztelettel:

Zsombok Lajos s.k.
polgármester


Napirendi pontok az alábbi hivatkozás alatt érhetőek el >>
Meghívó
2014.10.16. Csütörtök


Tájékoztatás
2014.10.03. Péntek

Tisztelt Lengyeltótiak!
 
A polgármester és képviselő jelöltek választási bemutatkozó anyaga, az alábbi hivatkozás alatt megtekinthető. 
 
Tisztelettel:
Dr. Szatmári Ibolya s.k.
HVI vezető
 

Hirdetmény - Bursa Hungarica 2015
2014.10.02. Csütörtök

Lengyeltóti Város Önkormányzata az Emberi Erőforrás Minisztériummal együttműködve 2015. évre ismét kiírja a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot.

 

A pályázatnak két típusa van:

 

 

A pályázat rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtásának határideje:

 

2014. november 7.

 

A pályázat beadásához az EPER-Bursa elektronikus rendszerben pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése: https://www.eper.hu/eperbursa/paly/palybelep.aspx.

Azok a pályázók, akik a korábbi pályázati évben regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be az EPER-Bursa rendszerbe. Amennyiben jelszavukat elfelejtették, az Elfelejtett jelszó funkcióval kérhetnek új jelszót. A pályázói regisztrációt vagy a belépést követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése a pályázók részére. A pályázati űrlapot minden évben újra fel kell tölteni! A személyes és pályázati adatok ellenőrzését és feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva, a csatolandó mellékletekkel együtt a Lengyeltóti Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzői Titkárságán kell benyújtaniuk a pályázóknak. (csatolandó „jövedelemnyilatkozat” nyomtatvány letölthető innen.)
 
A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott, benyújtandó mellékletekkel együtt (Lengyeltóti Város Képviselő-testületének 17/2005.(VIII.25.) rendelete szerint) érvényes. A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül.
 
További információ a www.emet.gov.hu honlapon, illetve a Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzői Titkárságán (85/330-515) kapható.
 

Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! 2014. szeptember 27.
2014.09.23. Kedd


Tóti Diófesztivál 2014. szeptember 13-14.
2014.08.26. Kedd

Konferencia meghívó, megtekintése, letöltése itt.


Részletes tájékoztató >>
Közlemény
2014.08.18. Hétfő

KÖZLEMÉNY

 
 
 
Lengyeltóti Helyi Választási Iroda tájékoztatja a választópolgárokat a 2014. október 12-i helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása során a polgármester jelölt és a képviselő jelölt állításához szükséges ajánlások számáról.
 
A 2010. évi L. törvény 9.§ alapján:
 
Polgármester jelölt az, akit a település választópolgárainak legalább 3%-a jelöltnek ajánlott. Lengyeltóti esetében polgármester jelöltnek 79 db ajánlás szükséges.
 
Képviselő jelölt az, akit a település választópolgárainak 1%-a jelöltnek ajánlott. Lengyeltóti esetében 27 db ajánlás szükséges.
 
 Jelöltet ajánlani ajánlóíven lehet 2014. szeptember 8-án 16.00 óráig. Az a választópolgár ajánlhat jelöltet, aki a választáson a választókerületben választójoggal rendelkezik. A választópolgár jelölési fajtánként több  jelöltet is ajánlhat, de csak egy településen megyében fogadhat el jelölést. Az ajánlás nem vonható vissza.
 
 
 
Lengyeltóti 2014. augusztus 18.
 
 
 
                                                                                       dr. Szatmári Ibolya s.k.
                                                                                              HVI vezető
 

Felhívás - Kéményellenőrzés
2014.08.12. Kedd

KÉMÉNYELLENŐRZÉS

 

Tisztelt Lakosság!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az 1995. évi XLII. törvényben meghatározott kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatást a megye közigazgatási területén belül a Magyar Kémény Kft. látja el. A törvény szerint a meghatározott kéményseprő-ipari közszolgáltatást a tulajdonos köteles igénybe venni.

Lengyeltóti városban 2014. augusztus 11 - 2014. szeptember 8-ig.

 

Kérjük, hogy a megjelölt időpontban a fényképes igazolvánnyal rendelkező kéményseprőket az ingatlanba beengedni szíveskedjenek a helytelen kéményüzemeltetésből következő balesetek megelőzése érdekében!

Fogadják bizalommal kéményseprőket!<<   <       1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30    >    >>