Archív hírek
A téli időjárás veszélyei, fagyhalál, kihűlés megelőzése. - A Somogy Megyei Rendőr-főkapitány ság felhívása
2014.01.06. Hétfő

Az október végéig kitartó napos, meleg idő már a múlté. Az időjárás visszatér a megszokott kerékvágásba, hamarosan beköszönt a hideg téli idő. A még fagymentes éjszakák után a 0 Celsius fok és az alatti hőmérséklet kemény próba elé állítja az utcán élőket és a tüzelő nélkül, lakásukban egyedül élő, idős embereket.

 

A rendőrség is fokozottan figyelmet fordít az egyedül élő, idős emberek és a közterületeken élő hajléktalan személyeket fenyegető veszélyhelyzetek, a kihűlés megelőzésére:

- Ezen tevékenysége során kapcsolatot tart a hajléktalan szállókkal, a polgárőrökkel, akik személyismeretüket felhasználva figyelmet fordítanak az egyedül élő idősekre, illetve a hajléktalanokra, hiszen ők azok, akik leginkább ki vannak téve a kihűlés veszélyének.

- A megyei ügyelet ingyenesen hívható telefonszámain – 112, 06/80/200-676 - soron kívül fogadja bejövő hívásokat.

- Valamennyi közterületen szolgálatot ellátó rendőr felkeresi az előtte ismert egyedül élőket annak érdekében, hogy megbizonyosodjon ellátottságukról.

- Kiemelt figyelmet fordít a hajléktalanok korábban felmért tartózkodási helyeinek visszatérő ellenőrzésére.

Somogy megyében a SzocioNet Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény, SzocioNet Családsegítő, Gyermekjóléti és Módszertani Központ várja a hívásokat a 06/82-511-613-as telefonszámon, valamint a Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási Központ a 06/82-510-982-es telefonszámon és személyes megjelenést követően is segítséget nyújt!

 

A Rendőrség a fentieken túl az alábbiakat tanácsolja :

- Az elkövetkező napokban látogassák meg többször, közeli és távoli hozzátartozóikat, szomszédjaikat, ismerőseiket! Lehet, hogy segítségre szorulnak.

- Ellenőrizzék, hogy Önök és segítségre szoruló családtagjaik rendelkeznek-e megfelelő mennyiségű tüzelővel!

- Idős vagy nehezen mozgó hozzátartozóiknál, segítsenek a lakás, ház befűtésében!

- Jelezzék azt is, ha hozzátartozójukkal, ismerősükkel váratlanul, minden különösebb indok nélkül megszakad a kapcsolatuk, továbbá ha szomszédjuknál nem tapasztalnak fűtésre utaló jelet vagy életvitelszerű mozgást!

- Amennyiben utcán találkoznak láthatóan segítségre szoruló, a kihűlés által fenyegetett hajléktalan személyekkel, hívjanak hozzá segítséget a fenti számok valamelyikén!

 

FIGYELEM!

 

Továbbra is aktívak a tűzifával csalók és a trükkös tolvajok. A rendőrség kéri, hogy fokozott figyelemmel járjanak el!

 

- Már a megrendeléskor tisztázza, hogy kuglizott, hasogatott fát, vagy méterfát akar venni, továbbá fontos rögzíteni a mennyiségi mértékegységet (m3, erdei m3, ömlesztett m3) is!

-  Figyeljen oda a megrendelt és leszállított fa mennyiségének és minőségének egyezőségére! Amennyiben nem a megrendelt mennyiséget és minőséget akarják Önre „rásózni”, ne vegye át! Csak akkor fizessen, ha ezekről meggyőződött!

- A nagyon olcsó fa ébresszen Önben gyanakvást, mivel nagy valószínűséggel bűncselekményből származik! Lopott fa vásárlása esetén orgazdaságot követ el, továbbá a fát a Rendőrség lefoglalja.

-  A legfontosabb tanácsunk, hogy SOHA ne engedjen idegeneket a lakásába, udvarába! A lakásajtókat, kertkapukat tartsa zárva a nappali órákban is!

- Éljen „egészséges” bizalmatlansággal, gyanakvással az Önt felkereső idegen személyekkel kapcsolatban!

- A megtakarított pénzét lehetőség szerint tartsa bankban! A mennyiben mégis tart otthon nagyobb összeget, idegenek előtt ne vegye elő!

- Családtagjai helyett ne fizessen ki tartozást, ne vegyen át nekik hozott pénzt, csak akkor, ha ezt előre megbeszélték! Egyéb esetben kérje meg az idegen személyt, hogy jöjjön vissza később, amikor hozzátartozói otthon tartózkodnak!

- Óvakodjon a házaló árusoktól, a rosszullétre, betegségre hivatkozó idegenektől!


Békés Karácsonyt!
2013.12.20. Péntek


Meghívó
2013.12.20. Péntek

Lengyeltóti Város Önkormányzatának Képviselő-testület 2013. december 20-án (pénteken) 14 órakor ülést tart a Polgármesteri Hivatalban (8693 Lengyeltóti, Zrínyi M. u. 2.), melyre tisztelettel meghívjuk. 

 

Napirendi pontok az alábbi hivatkozás alatt érhetőek el.


Már megtekinthetőek a 2014. évi pályázatok
2013.12.16. Hétfő

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kiírta jövő évi pályázatait: a 2014-ben harmadik évébe lépő Programra az Erzsébet-utalvány forgalmazásából származó pénzügyi eredményből 3,5 milliárd forintot biztosít - jelentette be Navracsics Tibor a Cafeteria 2014 című konferencián, ahol egyebek közt az Erzsébet-utalvány jövőjéről is szó esett.

 

A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta: az Erzsébet-program célja kezdettől fogva az volt, hogy a szolgáltatókhoz beérkező profit azokhoz jusson el, akiknek talán kevesebb lehetőségük van a kikapcsolódásra, nyaralásra. Az Erzsébet-program alapvető jellemzője a szociális felelősségvállalás, ennek köszönhető, hogy az elmúlt időszakban összesen negyedmillió ember jutott pihenési lehetőséghez, köztük 100 ezer olyan gyermek, akik egyébként talán nem jutottak volna el nyaralni - mondta Navracsics Tibor, és hozzátette, a jövő évi kiírások - amelyekre január 2-tól lehet pályázni - már megtekinthetők az Erzsébet-program honlapján.

 

Guller Zoltán, az Erzsébet-programért felelős miniszteri biztos a konferencián elmondta: két év elteltével több mint kétmillióan használják az Erzsébet-utalványt, amelyet közel 55 ezer elfogadóhelyen lehet beváltani. A miniszteri biztos kiemelte, hogy több mint negyedmillióan vettek részt eddig az Erzsébet-programban, amely azonban nemcsak a számokról szól. A harmadik évébe lépő Erzsébet-program keretében összesen 62 pályázat kerül kiírásra, amely az első évhez képest több mint kétszeres bővülést jelent a pályázati kiírások számát tekintve. Ezen belül 4 szociális üdülési pályázatot hirdet meg az Alapítvány: nagycsaládosok, fogyatékossággal élők és nyugdíjasok részére. Az idei év újdonsága a nyugdíjasok számára meghirdetett fürdőbelépésre jogosító kiírás, ami több mint 50 fürdőhelyszínen vehető igénybe. Véleménye szerint, az Erzsébet-program az egyik legsikeresebb eszköz az állam szociális felelősségvállalásának érvényesítésére.

 

Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az Erzsébet-utalvány és a SZÉP Kártya hatása a magyar gazdaságra című előadásában kiemelte: a családi adókedvezménnyel korrigált, arányos egykulcsos adórendszer után a második legnagyobb horderejű, adórendszert érintő intézkedés az utóbbi években a cafeteria rendszer átalakítása volt, amely jó az embereknek, a vállalkozásoknak - mert megerősíti a vendéglátást, a turizmust - és jó az államnak is. Az utóbbi évek tapasztalatai alapján az államtitkár úgy vélte, a piaci szereplőkkel közösen sikeresen alakult át a cafeteria rendszer, amely európai minta is lehetne arra, hogyan lehet piaci alapon szociális szempontokat is figyelembe véve egy ilyen rendszert működtetni.

 

Dara Péter, a DEVISE Hungary ügyvezető igazgatója a "Bérek, juttatások, motiváció 2014-ben" című előadásában ismertette a DEVISE és az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. közös felmérését. A válaszadásban 1206 cég vett részt, melynek több mint fele magyar vállalkozás. Az előző évekhez képest pozitív változás, hogy a részt vevő cégek 62,2 százaléka átlagos évet zár, a válaszadók kisebb része - mindössze 0,7 százaléka - bércsökkentést tervez 2014-ben. Dara Péter kiemelte, hogy a bérfejlesztéssel kalkuláló cégek átlagosan 5,3 százalékkal emelnek. Az utóbbi évekhez hasonlóan a béren kívüli juttatások közül a legnépszerűbb az Erzsébet-utalvány, amelyet a SZÉP Kártya követ.

 

Kocsmár Kornél, az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. vezérigazgatója az Erzsébet-utalvány jövőjével kapcsolatos tervek bemutatása című előadásában elmondta: 2013-ban a társaság 120 milliárd forintos forgalmat realizált, szemben a tavalyi 83 milliárd forinttal. Az ügyfélkör több mint 200 ezer új munkavállalóval bővült. A vezérigazgató szólt arról is, hogy 2014-ben a társaság a munkáltatóknak nyújtott szolgáltatásainak kibővítését tervezi, továbbá megjelenik a mobil alkalmazás, amely az Erzsébet-utalványokról szóló általános információk és a Cafeteria kalkulátor mellett az elfogadóhelyek térképes keresőjét is tartalmazza. Az aktuális vagy kiválasztott pozíció alapján megtalálhatóak lesznek a különböző típusú Erzsébet-utalványokat beváltó üzletek. A szerződött elfogadóhelyek részére ad olyan lehetőséget is, amellyel egyszerűen ellenőrizhetik az utalványokon szereplő vonalkód érvényességét. 

 

mti/erzsebetprogram.hu


Meghívó - Batyus Óév Búcsúztató Bál
2013.12.12. Csütörtök


Meghívó - Karácsonyváró
2013.12.12. Csütörtök


Meghívó - Templomi hangverseny
2013.12.12. Csütörtök


Felhívás - Áramszünet
2013.11.18. Hétfő

 

Lengyeltóti Város Önkormányzata értesíti a lakosságot, hogy E.ON tájékoztatása alapján tervszerű beavatkozások miatt

 

2013. november 25-én 08.00 órától várhatóan 12.00 óráig az áramellátás Lengyeltóti alábbi területein szünetel:

 

Tűzoltó utca 1-9. és 2-12. hsz-ig, Zrínyi utca 9-47. és 18-64. hsz-ig, Pete köz 1-19. és 2-8. hsz-ig, Kiss E. utca 1-52. és 2-50. hsz-ig,
Közületek: Óvoda, KLM kisáruház, Kecskeméti fagylaltos, Zrínyi utcai üzletsorok teljes területén

 

áramszünet lesz.

 

A szolgáltatás átmeneti kiesése miatt megértésüket és türelmüket kérjük.

 

A balesetek megelőzése érdekében felhívjuk figyelmét, hogy az áramszünet ideje alatt hálózathoz csatlakoztatott áramfejlesztőt használni csak az E.ON-nal megkötött - a leválasztás feltételeit tartalmazó - üzemviteli megállapodás előírásait szerint szabad. Ezzel kapcsolatos bejelentéseit a 06-93/503-533 telefaxon vár. A tervezett üzemszünetekről interneten is tájékozódhat: www.eon-deldunantul.com


Meghívó - Márton napi libalakoma
2013.11.12. Kedd


Felhívás - Mammográfia 2013
2013.11.08. Péntek

FELHÍVÁS

 

A Nemzeti Népegészségügyi Program keretében ismét sor kerül a 45-65 éves nők szervezett, mammográfiás, emlőrák szűrésére. 

Ebbe a korcsoportba az 1948. január 1.- és az 1968. december 31. között született hölgyek tartoznak. A szakmai előírásoknak megfelelően a szűrések két évente történnek és mivel az utolsó szűrés 2011. novemberében volt, most kerül sor az újabb szűrővizsgálatra. A komplex szűrés során a meghívott nők a mammographiás emlőrák szűrés mellett tüdőszűrésen és nőgyógyászati rákszűrésen is részt vehetnek.

 

Lengyeltóti érintett női lakosait 2013. decemberében fogják szűrni, a következő időpontokban: december 3., kedd, december 9., hétfő, december 10., kedd és december 13. péntek, délelőtt.  Az  utazás külön autóbusszal történik. 

 

Jelentkezni november 11-től, hétfőtől lehet dr.Kovácsné Füstös Erzsébetnél, reggel 8-tól 16 óráig a következő telefonszámokon: 06-30-385-9328 vagy 530-091. A jelentkezés során kérem jelezzék, hogy a tüdőszűrésen illetve a nőgyógyászati rákszűrésen is részt kívánnak-e venni. A jelentkezéshez név, születési idő, lakcím és TAJ szám szükséges.

Néhány napon belül az érintettek, személyre szóló értesítőt fognak kapni. Aki nem kap értesítőt, de 45-65 év közötti, az is jelentkezhet, ha nem volt két éven belül mammographias vizsgálata.

Kérünk minden hölgyet, aki ebbe a korosztályba tartozik, hogy vegyen részt az ingyenes szűrővizsgálaton, mert csak az időben felfedezett elváltozásokat lehet jó eséllyel meggyógyítani.  Aki már járt ilyen szűrővizsgálaton keresse elő korábbi leleteit, röntgen képeit, mert azokra szükség lesz!

 

A szűrés életet menthet.<<   <       1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30    >    >>