Archív hírek
Áldott Karácsonyt és szerencsés, békés Új Esztendőt kíván Lengyeltóti Város Önkormányzata!
2011.12.21. Szerda

Kedves Lengyeltótiak!

 

Bizony régen volt az, amikor Advent és Karácsony eljöttével az emberek nem úgy ünnepeltek, hogy fényárban úszott az egész ország, és reklámok garmadája hívta fel a figyelmet az ajándékok bő választékára. Az ünnep elsősorban a lelkekben ragyogott fel. A fényt, az ádventi fenyőkoszorún és a fenyőfákon a nyugodt, békés lángú gyertya adta, amely az emberek szívét melegséggel és örömmel töltötte meg. De jó is lenne, ha a Lengyeltótiak egész évben éreznék ennek az ünnepnek a melegét, megtartó erejét!

A kis Jézus születésének napjára igyekszik mindenki lelkileg is felkészülni. Ahogy egyre több gyertya ég az adventi koszorún, úgy nő szívünkben a vágyakozás az igaz szeretet megízlelésére. Nem baj, ha ilyenkor végig tudjuk gondolni az elmúlt év eseményeit és még hálát is tudunk adni a mi Teremtőnknek, hogy a jó dolgok mellett a kevésbé jókat, sőt a nagyon rosszakat is volt erőnk elhordozni!

Az év végéhez közeledve ezúton mondok köszönetet mindazoknak, akik egész évben segítették településünk fejlődését és az önkormányzat munkáját. Így köszönöm a közalkalmazottaknak: a polgármesteri hivatal, az iskola, az óvoda, a művészeti iskola és a szakszolgálat, a művelődési ház és a könyvtár, az egészségügyi- és szociális intézmények dolgozóinak, hogy az egyre nehezedő körülmények között helytálltak, és jó színvonalon látták el feladataikat.  

Köszönöm a helyi vállalkozóknak a rendezvényeinkhez nyújtott anyagi támogatást, a lakosságnak a segítő közreműködést és a rendezvényeken való aktív részvételt.

A világ nagyon megváltozott körülöttünk, és mi magunk is. Ebben a szociális feszültségekkel terhes időszakban már nem figyelünk eléggé az igazi emberi értékekre, irigykedünk egymásra. Sok a gond, a megoldhatatlannak látszó helyzet. Mégis bízom abban, hogy 2012 – amely nem ígérkezik sem könnyebbnek, sem egyszerűbbnek a megelőzőnél – sok vonásában szép, elhatározásaiban gazdag esztendő lehet az életünkben: a kölcsönös türelem, a jóakarat és a tenni akarás segíti emberséget, boldogságot és sikereket hozó közös és személyes céljaink magvalósítását.

Kívánom mindenkinek, hogy a szeretet és a vele járó békesség tegye széppé az ünnepeket! Leljék meg örömüket szeretteikben és embertársaikban, hogy a Karácsonyt és az Új Esztendőt új szívvel és újult erővel kezdhessük.

Márai Sándor szép gondolataival kívánok a magam és Képviselőtársaim nevében áldott, békés szeretetteljes Karácsonyt és szerencsés, boldog Új évet Mindenkinek!

 

„Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. (...) Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.”

 

Zsombok Lajos
polgármester


Sikeres fejlesztés Lengyeltótiban
2011.11.14. Hétfő

Lengyeltóti Város Önkormányzata újabb sikeres pályázati fejlesztést zárt. A könyvtárként és kultúrházként is működő épület, amely a színházi termet is magába foglalja a kistérség egyetlen komoly kulturális központja. A jelenlegi terek megfelelőek a szolgáltatások ellátására és bővítésére, azonban az informatikai háttér és az épület villamos hálózata alkalmatlan a megnövekedett terhelés kiszolgálására. Ezért az Új Magyarország Fejlesztési Terv LHH-s programja keretében a TIOP 1.2.5-09/1-2009 pályázati forrásnak megfelelően befejeződött a művelődési ház teljes villamos hálózatának lecserélése, valamint informatikai-, és infrastrukturális fejlesztése is.  

Az épületben kicseréltük a csatlakozókat, kiskioldókat, megszakítókat és a vezérléseket, valamint új biztonsági eszközöket építettünk a rendszerbe. A villamos hálózat újratervezésével és kiépítésével a szakaszolások kialakításával takarékosabban tudjuk üzemeltetni a villamos rendszerünket. Az eddigi vezetékhálózatot teljesen megszüntettük és a mai követelményeknek megfelelően, ahol kellett ott új nyomvonalon vezettük a többszörösen szigetelt vezetékeket. Az épületen belül a helyi elosztásoknál és biztonsági csomópontokon új szekrényeket és kiskioldó automatákat helyeztünk el. A végpontokon az összes kapcsolót és csatlakozót lecseréltük. A hálózat, a csatlakozási, az elosztási és biztonsági pontok teljes megújítása mellett a legfontosabb, hogy a világításunkat is lecseréltük a jóval takarékosabban üzemeltethető tükrös világítótestekre. A villamos felújítás részeként a terveknek megfelelően elkészült az intézmény 450 m2 mennyezeti felületének álmennyezettel történő burkolása. A munkálatokkal párhuzamosan újrafestettük az intézményünket, hogy ne legyen több szolgáltatás kiesés, mint a legszükségesebb. 

Intézményünk a kistérség egyetlen nagyobb kulturális színtere, amely lehetővé teszi a szolgáltatásaink bővítését. Ebben az évben 2 felnőttképzési programot akkreditáltunk és bonyolítottunk le. Nem csak az előbb leírtak indokolják az eszközfejlesztésünk, hiszen a napi munkánk megfelelő ellátását és a lakossági igényeket sem tudtuk kielégíteni a meglévő eszközparkkal. Így vált szükségessé a 17 db laptop és 1 asztali PC beszerzése. Az új hálózati nyomtatónk az oktatási segédanyagok elkészítésében és a lakossági szolgáltatások biztosításában jelent nélkülözhetetlen segítséget. Az informatikai eszközök mellett szükségessé vált bútorok beszerzése is, amelyek a növekvő feladatok ellátásának nélkülözhetetlen hátterét biztosítják. Ennek megfelelően nyitott polcokat, székeket és asztalokat is beszereztünk.

Az eszközbeszerzésünk másik fontos eleme egy, a mai követelményeknek megfelelő mozgáskorlátozott lépcsőjáró felvonó beszerzése és beépítése.


Bővebb információk és TótiTV riport megtekintése >>
Az Ördöngös táncegyüttes 20 éves jubileumi műsora
2011.05.24. Kedd


Meghívó Orbán napi "Szőlővirágzási" ünnepre
2011.05.20. Péntek


I. Tóti hagyományteremtõ disznóölõ nap
2011.01.05. Szerda

Örömmel értesítünk mindenkit, aki szereti a finom ételeket, a házias ízeket, frissen sült házi
hurkát, eredeti házi savanyúságokat, a forralt bort, és a jó somogyi pálinkát hogy
2011. január 29-én 08:00 órától rendezzük meg az I. Tóti hagyományteremtõ disznóölõ napot!


Bõvebben itt tekinthetõ meg a rendezvény programja >>

<<   <