Archív hírek
Felhívás
2012.02.02. Csütörtök

TISZTELT EGYÉNI VÁLLALKOZÓK!

 

Az Országgyűlés 2011. november 21-én módosította a gazdasági kamarákról szóló törényt. A módosítás értelmében valamennyi társas és egyéni vállalkozásának kérvényeznie kell a kamarai nyilvántartásba vételt a székhelye szerint illetékes kereskedelmi és iparkamaránál.

A nyilvántartásba vételt az újonnan létrejövő vállalkozásoknak a bejegyzésüket követően 5 munkanapon belül, a már működőknek legkésőbb 2012. március 1-ig szükséges megtenniük.

A kamarai tagsági díj évi 5000.- Ft.

Regisztrációs adatlap, kitöltési útmutató illetve az éves tagsági díj befizetéséről szóló tájékoztató megtalálható a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara honlapján. 

A törény nem vonatkozik az agrár és erdőgazdálkodási tevékenységet folytatókra.


Hirdetmény
2012.01.26. Csütörtök

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy Lengyeltóti Város belterületén 2012. évben csütörtöki napokon este 18.00 óra és reggel 6.00 óra között kártékony vadak (rókák) belterülieti irtására kerül sor.
 

Az irtást végző személyek:

Dankó Zsolt és Ritzeld Lóránt hivatalos vadászok.


Amennyiben az Ön környezetében észleli a rókák felbukkanását, időpont egyeztetés céljából hívja:


- Dankó Zsolt - 06-30/969-3796,
- Ritzeld Lóránt - 06-30/832-5799,
- Lengyeltóti Város Polgármesteri Hivatala
06-85/530-016, 530-017-es telefonszámot.

 


Szülők bálja - 2012. január 21. 19 órától
2012.01.20. Péntek


Felhívás
2012.01.19. Csütörtök

A Balatongyöngye Vidékfejlesztési Egyesület 2011.09.16-án 69 taggal megalakult. Jelenleg a taglétszám 96. Az eddig eltelt időben két közgyűlést és számos elnökségi megbeszélést tartottunk. Az utolsó közgyűlésen döntöttünk a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia elkészítéséről, melyhez szeretnénk  minél  szélesebb körből  javaslatokat kapni, amit majd  beépíthetünk stratégiánkba.    

Célunk, hogy reális képet adjunk térségünk gazdasági és társadalmi helyzetéről, behatároljuk a térség célstruktúráját, meghatározzuk a gazdaságfejlesztés legfontosabb feladatait, kezdeményezzük a vidékfejlesztés szempontjából kulcsfontosságú kapcsolatok kialakítását önkormányzatok, intézmények, vállalkozók, civilszervezetek, magánszemélyek között, továbbá mozgósítsuk térségünk erőforrásait a gazdaság fejlesztése, a társadalomépítés, az élhetőbb környezet érdekében.

Kérem Önt és a településén működő egyesületeket, vállalkozókat küldjék el javaslataikat, fejlesztési elképzeléseiket 2012.02.10.-éig elektronikus formátumban, hogy minél szélesebb kör véleményének figyelembe vételével alakíthassuk ki vidékfejlesztési stratégiánkat.

Ha kérdésük merülne fel a témával kapcsolatban, készségesen állok rendelkezésükre.

Elérhetőségeim:  

E-mail: balatongyongye@gmail.com   Tel:20-4062628

Tisztelettel:

Balogh István
elnök


Felhívás - Élmény együtt - Pályázat nagycsaládosok részére
2012.01.19. Csütörtök

Pályázók köre:

Azon belföldi illetőségű magánszemély, aki munkavállalónak minősül és a pályázat beadását megelőző hónapban teljes munkaidős munkaviszonnyal rendelkezett, valamint akinek a családjában a pályázat beadását megelőző hónapban az egy főre jutó jövedelem a nettó 100.000 Ft-ot nem haladta meg, továbbá három vagy több – 18. életévüket a pályázat benyújtásának napjáig be nem töltött – gyermeket nevel saját háztartásában, akik után jogosultak családi pótlékra, valamint aki a fenti adatokat munkáltatói igazolással igazolni tudja.

A pályázat keretében egy adatlapon egy fő pályázhat.

A kérelem benyújtásának kötelező melléklete:

Munkáltatói igazolás, továbbá Nyilatkozat a család egy főre jutó havi nettó jövedelméről, amelyek kizárólag az Alapítvány által kiadott formanyomtatványokon nyújthatók be.

Támogatás összege:

A pályázó szülő (munkavállaló) részére 40.000 Ft értékű üdülési szolgáltatást biztosítunk, 10.000 Ft önrész megfizetése mellett. A kérelmezővel együtt igénylő 18 év alatti gyermekek részére az Alapítvány gyermekenként 20.000 Ft értékű üdülési szolgáltatást biztosít, 5.000 Ft önrész megfizetése esetén.


Teljes pályázati felhívás megtekintése itt >>
Meghívó - II. Tóti Hagyományőrző Disznóölő Nap
2012.01.10. Kedd

Örömmel értesítünk mindenkit, aki szereti a finom ételeket, a házias ízeket, a frissen sült házi hurkát, eredeti házi savanyúságokat, a forralt bort és a jó somogyi pálinkát, hogy 
2012. február 4-én 7 órától rendezzük meg a II. Tóti Hagyományőrző Disznóölő Napot.

 

E nap keretein belül az alábbi versenyeket hirdetjük és rendezzük meg:

II. Tóti Hurkatöltő és Hurkakészítő Verseny

A verseny helyszíne a Városi Művelődési Ház és Könyvtár Parkja.

 A jelentkezők 1 csomag nyers hurka alaphúst (fej, császárvég, 1 l vér), valamint 2 kg nyers rizst kapnak. A fűszert és egyéb kelléket (bél, pirított hagyma, eszközök…, stb.) minden jelentkező magának biztosítsa! A kész hurkát a disznótoros vacsorán meg lehet vásárolni. Az értékelés feltétele 5 adag hurka átadása a zsűrinek, továbbá 3 bokor hurka leadása a disznótoros vacsorához. A kóstoláshoz szükséges műanyag edényekről, kenyérről, savanyúságról a rendezőség gondoskodik. A rendezvény keretében Lengyeltóti polgárai és az érdeklődők megtapasztalhatják, hogy olyan egyszerű népi étel, mint a hurka, hányféleképpen és milyen gazdag ízvilággal képesek még ma is elkészíteni városunk böllérei. (kukoricás, rizses, hajdinás, májas vagy véres).

A csapatok nevezési határideje: 2012. január 23. 16 óra. 
Helye a Művelődési Ház és Könyvtár

 Továbbá várjuk azon alkalmi csapatok jelentkezését, akik egy- egy üst toroskáposzta elkészítésére vállalkoznak, (1 üst székelykáposzta vagy töltelékes káposzta, 1 üst töltött káposzta, 1 üst paradicsomos káposzta), alapanyagot a rendezőség biztosítja.

 Jelentkezési határidő: 2012. január 23. 16 óra. (Művelődési Ház és Könyvtárban)

II.  Házilag Készült Savanyúságok versenye

A verseny helyszíne a Művelődési Ház kisterme. A nevezés során az otthon, házilag készített savanyúságokból fajtánként 2db, legalább 1 literes üveggel kell átadni a zsűrinek bírálatra. A versenyre való nevezési díj maga az átadott savanyúság.

Nevezési határidő: 2012. február 4. (11 órától  13 óráig)

II. Tóti Háziasszonyok Farsangi Fánksütő és Hájas Kráfli Versenye

Bárki nevezhet minimum 15 db süteménnyel!
A versenyre való nevezés díja maga az átadott sütemény.
Helyszíne a Művelődési Ház kisterme.
Nevezési határidő: 2012. február 4. (11 órától 13 óráig)

A csapatok tölthetnek kolbászt, többféle hurkát, süthetnek pecsenyét csapatuk és barátaik számára, de nem értékesíthetik elkészített ételeiket, csak kínálhatnak!

 A vendégek vásárolhatnak disznótoros vacsorajegyeket:

Toroskáposzta: 500 Ft/fajta/adag.
Hurka, kenyér, savanyúság: 300 Ft/adag.
Fánk, kráfli: 100 Ft/3 db.

Versenyzőként, vendégként mindenkit szeretettel várunk!


II. Tóti Pálinkaverseny
2012.01.10. Kedd

II. Tóti Pálinkaverseny

 

Lengyeltóti Város Önkormányzata a Lengyeltóti Városi Művelődési Ház és Könyvtárral közösen meghirdetik a 2012. évi pálinkaversenyt három kategóriában:

1. valódi gyümölcspárlatok
2. törköly, bor, seprő párlatok
3.”ágyas” pálinkák

Kategóriánként hirdetünk nyerteseket.

Nevezési feltételek:

A versenyzők nevezhetnek valódi gyümölcsalapanyagból készült bér- és/ vagy sajátfőzetű pálinkákkal, párlatokkal.
Az „ágyas pálinkák” külön kategóriában indulnak. Ebben a kategóriában szerepelnek az érlelt, ill. az ópálinkák is.
A pálinkaminták leadásánál tételenként kell nevezési lapot kitölteni, ezzel a regisztráció megtörténik.
A versenyen való részvétel díja 250Ft/fő/kategória. (A minta leadásakor kell megfizetni.)
A verseny résztvevőinek fajtánként az alábbi mennyiségeket kell benyújtaniuk:

2 db 2 dl-es dugaszolt minta.

Pálinka: Magyarországon termesztett, 100%-ban valódi gyümölcsből készült párlat, ill. a szőlő, a törköly és a seprő párlata, valamint egyéb ágyas illetve ópálinka.
 A versenyen amatőr résztvevőkre számítunk, ezért a hatósági adózárjegy kiadására kötelezett gazdálkodó szervezetek a versenyen nem nevezhetnek!

A nevezési minták leadása legkésőbb: 2012. január 25. 16 óráig

 Helye: a Városi Művelődési Ház és Könyvtár kisterme.

Nyilvános érzékszervi bírálat időpontja:

2012. január 28. (szombat) 9-13 óráig

Helye a Városi Művelődési Ház kisterme.

Eredményhirdetés :

2012. január 28-án 15 órakor a Lengyeltóti Városi Művelődési Házban.

 

További felvilágosítás :

Lengyeltóti Városi Művelődési Ház és Könyvtár
Lengyeltóti Rákóczi út 22.
Telefon: 85/330-852; 85/331-500; ill. 30/269 56 54.

 

          Zsombok Lajos           Peitlerné Takács Éva
polgármester                        igazgató

 


Lengyeltóti Városi Művelődési Ház és Könyvtár - 2012. január havi programjai
2012.01.03. Kedd

Itt tekinthető meg >>
Áldott Karácsonyt és szerencsés, békés Új Esztendőt kíván Lengyeltóti Város Önkormányzata!
2011.12.21. Szerda

Kedves Lengyeltótiak!

 

Bizony régen volt az, amikor Advent és Karácsony eljöttével az emberek nem úgy ünnepeltek, hogy fényárban úszott az egész ország, és reklámok garmadája hívta fel a figyelmet az ajándékok bő választékára. Az ünnep elsősorban a lelkekben ragyogott fel. A fényt, az ádventi fenyőkoszorún és a fenyőfákon a nyugodt, békés lángú gyertya adta, amely az emberek szívét melegséggel és örömmel töltötte meg. De jó is lenne, ha a Lengyeltótiak egész évben éreznék ennek az ünnepnek a melegét, megtartó erejét!

A kis Jézus születésének napjára igyekszik mindenki lelkileg is felkészülni. Ahogy egyre több gyertya ég az adventi koszorún, úgy nő szívünkben a vágyakozás az igaz szeretet megízlelésére. Nem baj, ha ilyenkor végig tudjuk gondolni az elmúlt év eseményeit és még hálát is tudunk adni a mi Teremtőnknek, hogy a jó dolgok mellett a kevésbé jókat, sőt a nagyon rosszakat is volt erőnk elhordozni!

Az év végéhez közeledve ezúton mondok köszönetet mindazoknak, akik egész évben segítették településünk fejlődését és az önkormányzat munkáját. Így köszönöm a közalkalmazottaknak: a polgármesteri hivatal, az iskola, az óvoda, a művészeti iskola és a szakszolgálat, a művelődési ház és a könyvtár, az egészségügyi- és szociális intézmények dolgozóinak, hogy az egyre nehezedő körülmények között helytálltak, és jó színvonalon látták el feladataikat.  

Köszönöm a helyi vállalkozóknak a rendezvényeinkhez nyújtott anyagi támogatást, a lakosságnak a segítő közreműködést és a rendezvényeken való aktív részvételt.

A világ nagyon megváltozott körülöttünk, és mi magunk is. Ebben a szociális feszültségekkel terhes időszakban már nem figyelünk eléggé az igazi emberi értékekre, irigykedünk egymásra. Sok a gond, a megoldhatatlannak látszó helyzet. Mégis bízom abban, hogy 2012 – amely nem ígérkezik sem könnyebbnek, sem egyszerűbbnek a megelőzőnél – sok vonásában szép, elhatározásaiban gazdag esztendő lehet az életünkben: a kölcsönös türelem, a jóakarat és a tenni akarás segíti emberséget, boldogságot és sikereket hozó közös és személyes céljaink magvalósítását.

Kívánom mindenkinek, hogy a szeretet és a vele járó békesség tegye széppé az ünnepeket! Leljék meg örömüket szeretteikben és embertársaikban, hogy a Karácsonyt és az Új Esztendőt új szívvel és újult erővel kezdhessük.

Márai Sándor szép gondolataival kívánok a magam és Képviselőtársaim nevében áldott, békés szeretetteljes Karácsonyt és szerencsés, boldog Új évet Mindenkinek!

 

„Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. (...) Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.”

 

Zsombok Lajos
polgármester


Értesítés fogorvosi rendelésről
2011.12.20. Kedd

Tisztelt Betegeink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2011.12.27 - 2011.12.30 (a két ünnep között) a fogorvosi rendelés SZÜNETEL!
A sürgősségi helyettesítést Dr. Kozsár Mária látja el az alábbiak szerint:

December 27. Kedd 08.00-10.00 Somogyvár
December 28. Szerda 08.00-10.00  Öreglak 
December 29. Csütörtök 08.00-12.00 Somogyvár 
  13.00-14.00 Öreglak
December 30. Péntek 08.00-09.00 Öreglak
  10.00-11.00 Somogyvár

Megértésüket köszönjük! 

 

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Boldog Új Évet Kívánunk!

 

Dr. Sztankula Kornél
Jóba Patrícia<<   <       1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30    31    32    33    34    35    36    37    38    39    40    41    42    43    44    45    46    47    48    49    50    51    52    53    54    55    56    57    58    59    60    61    62    >    >>