Archív hírek
Meseszínház : Fogi színház - Vuk (mese-musical)
2011.11.16. Szerda

Vuk a kis róka történetét kisérhetjük végig új látványos és zenés feldolgozásában, természetesen gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt élvezhető formában. Fekete István jól ismert regényét már láthattuk rajzfilmen és más színházak színpadain. Ez az újabb feldolgozás nem tér el a hagyományoktól, de mégis sok új dallal és játékkal kedveskedik mindenkinek.

Lengyeltóti Városi Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében 2011. november 24-én (csütörtök) 10 órakor. 


VUK gyermekmusical a FOGI Színház előadásában

Belépő: 700,- Ft /fő

Jegyek a helyszínen is válthatók!


Véradás - Adj vért, életet mentesz!
2011.11.16. Szerda

Véradás Lengyeltótiban

 

2011. november 22-én (kedden)  13-16  óráig 
a Fodor András Iskolában.

 

TAJ kártya és személyi igazolvány szükséges!

 

"Adj vért, életet mentesz!"


Tájékoztató a Somogy Megyei Kormányablaknál intézhető ügyekről
2011.11.16. Szerda

2011. január 3-án integrált ügyfélszolgálati irodák kezdték meg működésüket, ahol egy helyen több típusú ügyben lehet ügyeket intézni, tájékozódni. Az integrált ügyfélszolgálati iroda Kaposváron a Megyeháza földszintjén, a Csokonai u. 3. szám alatt működik.
 
Ügyfélfogadási idő naponta 8-20 óráig.

Bővebben >>
Felhívás - Áramszünet
2011.11.14. Hétfő

E.ON Magyarország értesíti a lakosokat, hogy folyamatos korszerűsítéseket hajtanak végre a hálózaton. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezeték időszakos feszültség-mentesítése.

A szükséges munkálatok elvégzésének érdekében
 

2011. november 24-én 08:00 órától várhatóan 16:00 óráig


Lengyeltóti alábbi területén: Mohácsi hegy teljes területén valamint,

Pusztaberény alábbi területein: Kacsatelep, Pulykatelep, szolgálati lakások teljes területén áramszünet lesz.


Sikeres fejlesztés Lengyeltótiban
2011.11.14. Hétfő

Lengyeltóti Város Önkormányzata újabb sikeres pályázati fejlesztést zárt. A könyvtárként és kultúrházként is működő épület, amely a színházi termet is magába foglalja a kistérség egyetlen komoly kulturális központja. A jelenlegi terek megfelelőek a szolgáltatások ellátására és bővítésére, azonban az informatikai háttér és az épület villamos hálózata alkalmatlan a megnövekedett terhelés kiszolgálására. Ezért az Új Magyarország Fejlesztési Terv LHH-s programja keretében a TIOP 1.2.5-09/1-2009 pályázati forrásnak megfelelően befejeződött a művelődési ház teljes villamos hálózatának lecserélése, valamint informatikai-, és infrastrukturális fejlesztése is.  

Az épületben kicseréltük a csatlakozókat, kiskioldókat, megszakítókat és a vezérléseket, valamint új biztonsági eszközöket építettünk a rendszerbe. A villamos hálózat újratervezésével és kiépítésével a szakaszolások kialakításával takarékosabban tudjuk üzemeltetni a villamos rendszerünket. Az eddigi vezetékhálózatot teljesen megszüntettük és a mai követelményeknek megfelelően, ahol kellett ott új nyomvonalon vezettük a többszörösen szigetelt vezetékeket. Az épületen belül a helyi elosztásoknál és biztonsági csomópontokon új szekrényeket és kiskioldó automatákat helyeztünk el. A végpontokon az összes kapcsolót és csatlakozót lecseréltük. A hálózat, a csatlakozási, az elosztási és biztonsági pontok teljes megújítása mellett a legfontosabb, hogy a világításunkat is lecseréltük a jóval takarékosabban üzemeltethető tükrös világítótestekre. A villamos felújítás részeként a terveknek megfelelően elkészült az intézmény 450 m2 mennyezeti felületének álmennyezettel történő burkolása. A munkálatokkal párhuzamosan újrafestettük az intézményünket, hogy ne legyen több szolgáltatás kiesés, mint a legszükségesebb. 

Intézményünk a kistérség egyetlen nagyobb kulturális színtere, amely lehetővé teszi a szolgáltatásaink bővítését. Ebben az évben 2 felnőttképzési programot akkreditáltunk és bonyolítottunk le. Nem csak az előbb leírtak indokolják az eszközfejlesztésünk, hiszen a napi munkánk megfelelő ellátását és a lakossági igényeket sem tudtuk kielégíteni a meglévő eszközparkkal. Így vált szükségessé a 17 db laptop és 1 asztali PC beszerzése. Az új hálózati nyomtatónk az oktatási segédanyagok elkészítésében és a lakossági szolgáltatások biztosításában jelent nélkülözhetetlen segítséget. Az informatikai eszközök mellett szükségessé vált bútorok beszerzése is, amelyek a növekvő feladatok ellátásának nélkülözhetetlen hátterét biztosítják. Ennek megfelelően nyitott polcokat, székeket és asztalokat is beszereztünk.

Az eszközbeszerzésünk másik fontos eleme egy, a mai követelményeknek megfelelő mozgáskorlátozott lépcsőjáró felvonó beszerzése és beépítése.


Bővebb információk és TótiTV riport megtekintése >>
IV. Kaposvári Képzési és Karriernap
2011.11.07. Hétfő

A Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktum 2011. november 10-én a megye egyik legnagyobb munkaerő-piaci rendezvényét szervezi meg Kaposváron, a PTE Egészségtudományi Karán:

A Paktum a XII. Foglalkoztatási Fórumát és a IV. Kaposvári Képzési és Karriernapot, a munkaügyi szervezet „Tiéd a pálya” szolgáltatási road showjával együtt rendezi meg.

A Paktum Irányító Csoportjának társelnöke Baloghné Molnár Ida nevében tisztelettel meghívjuk rendezvényeinkre, ahol tájékozódhatnak a munkaerő-piacot érintő aktuális témákról, kapcsolatot teremthetnek megyei szervezetekkel, cégekkel.

Meghívó megtekintéséhez kattintson ide!

Kérjük, a Fórumon történő részvételi szándékát jelezze a Paktum Iroda elérhetőségein (Tel. 06-82/505-519; E-mail: paktumiroda@smpaktum.hu).Meghívó megtekintése >>
Márton napi libalakoma - 2011. november 13.
2011.11.04. Péntek

 

Kedves Hölgyek, tisztelt urak!

 

Lengyeltóti Város Önkormányzata a Művelődési Házzal és a Hegyközséggel közösen folytatja az év elején elindított szőlőhöz kötődő ünnepsorozatát.

Márton nap a gazdasági év fontos őszi zárónapja. A Márton-napi borkóstolás, a kóstolgatás misztériuma a bort és a pincék sötétjét övező misztikummal kapcsolódott össze. A borosgazda szakértelmét, tudását, tapasztalatát, leleményességét, újító képességét mutatta nagy gonddal előállított bora. Az igazi, igényes borosgazda, mint anya a kisdedet, úgy pátyolgatta, gondozta alakuló újborát, és felkészülten várta a borbírálói ítéleteket, a hozzáértő szakmai véleményeket.

 

Hajdanában a céhmesterek nagy vacsorát adtak a legények tiszteletére. A lakomán a fő fogás a liba volt.

Ezt a szokást kívánjuk felújítani. „LUDASKÁSÁVAL” és „KÁPOSZTÁS HAJTÓKÁVAL” várjuk Önöket a Városi Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében

 

2011. november 13-án, vasárnap 16 órától. 

 

A vacsora ára 500 Ft, melyet 2011. nov. 9-ig (szerdáig) lehet befizetni a Könyvtárban.

(Csak azok jelentkezését tudjuk elfogadni, akik a fenti határidőig befizetik a vacsora árát).

 

Hozzák el újboraikat kóstolásra és bírálatra!

 

Zsombok Lajos Peitlerné Takács Éva Dankó József
polgármester igazgató elnök
  Művelődési Ház  Hegyközség

                      


 
2011.10.26. Szerda

„Volt emberek.
Ha nincsenek is, vannak még. Csodák.
Nem téve semmit, nem akarva semmit,
hatnak tovább.”

                                                   (Kosztolányi Dezső)

 

Lengyeltóti Város Polgármesteri Hivatala

megrendülten tudatja mindazokkal, akik ismerték,
tisztelték és szerették, hogy kolléganőnk


Wolfné Kellner Marianna


a Gyámhivatal főtanácsosa,
életének 42. évében méltósággal, türelemmel 
viselt, súlyos betegség következtében eltávozott tőlünk.

 

Temetése 2011. november 2-án (szerda) 11 órakor lesz 
a Lengyeltóti Keleti temetőben.

 

Emlékét megőrizzük.

 

Lengyeltóti Város Polgármesteri Hivatal dolgozói


Tájékoztató
2011.10.17. Hétfő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az okmányirodában lehetőség van bankkártyás fizetésre is. A bankkártyás fizetéshez szükséges POS terminálok telepítése a Lengyeltóti Okmányirodában befejeződött. Az okmányirodában kezdeményezett eljárások során felmerülő valamennyi illetéket és , eljárási díjat bankkártyával is meg lehet fizetni.

Az érintett ügytípusok:

  • személyazonosító igazolvány
  • lakcímigazolvány
  • útlevél
  • közlekedés igazgatás (vezetői engedély)
  • mozgáskorlátozottak részére igényelhető parkolási igazolvány

 

Ez a fizetési mód jelenleg mind a 3 munkaállomásnál üzemel. Az ügyintézéshez felhasználható minden belföldi és külföldi kibocsátású:

- Visa,
- Visa Electron,
- MasterCard,
- MasterCard Electronic,
- Maestro,

bankkártya.

A kártya használatára vonatkozóan néhány fontos szabály:

Kártyával való fizetés alkalmával a kártyabirtokos minden esetben köteles valamely személyazonosításra alkalmas igazolvány bemutatásával a személyazonosságát igazolni.
A tranzakció(k)hoz csak érvényes és sérülésmentes kártya használható.
A kártya névre szóló, semmilyen esetben sem ruházható át.
Tranzakció esetén készpénz nem téríthető vissza.
Egy eljáráson belül a bankkártyás fizetést nem lehet kiegészíteni csekkes, illetve házipénztári fizetési móddal.
Egy eljáráshoz kapcsolódó illetékek, illetve eljárási díjak két különböző bankkártyával történő fizetésére nincs lehetőség.
Ezzel egyidejűleg a készpénz-átutalási megbízáson ( sárga csekken) történő fizetés nem szűnik meg.


Meghívó - idősek napjára
2011.10.14. Péntek<<   <       1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30    31    32    33    34    35    36    37    38    39    40    41    42    43    44    45    46    47    48    49    50    51    52    53    54    55    56    57    58    59    60    61    62    >    >>