Ördöngös Néptác Alapítvány

 

Ödöngös Táncegyüttes Alapító Okirata (pdf)

 

Alapítványunk 1992-ben az Ördöngös Táncegyüttes támogatására jött létre. Az Ördöngös nevet azért választottuk, mert az együttesünk tagjai, mindig vidám és csintalan gyerekek, akár a kisördögök.

Ördöngősök logójaAz Ördöngös Táncegyüttes azon kevés gyerekegyüttesek közé tartozik, akik akár egy órás, mozgalmas és tartalmas műsorral is fel tudnak lépni. Ennek köszönhetően számtalan meghívást kapunk Somogy megyében, falunapokra, városi rendezvényekre, de akár külföldi fesztiválokra is. Jártunk már Erdélyben, Németországban, Szlovákiában, Horvátországban és Lengyelországban is. A gyerekek elsősorban lakóhelyünk a Dunántúl és a Kárpát-medence tánc- és népi kultúrájával ismerkednek. Többek között somogyi, sárközi, mezőföldi, rábaközi, palóc, dél-alföldi, méhkeréki, és székelyföldi táncokat tanulnak. Működésünket segíti a város önkormányzata, a városban működő művészeti iskola, a város lakóközössége, a szülők és barátok. Az együttes pedig büszkén képviseli őket!

Legkedvesebb táncaink : Az elveszett kecske: mezőföldi dramatikus táncon alapuló koreográfia. (megyei első helyezett, regionális második helyezett tánc)
A tyúkszemű leány: székely népmese történetét feldolgozó táncdarab 10 percben. (megyei első helyezett)
Pásztorfogadás Buzsákon: a szomszédos Buzsák község hagyományát feldolgozó koreográfia. (a tánc megmérettetése még hátra van)

Állandó rendezvényeink : Ördöngös Pünkösdölő
Ezt a programot minden év Pünkösd vasárnapján rendezzük vendég együttesek részvételével.

Ördöngös Bál
Melyre minden november, vagy december hónapban kerítünk sort.

Állandó rendezvényeink mellett számos időszaki programot is szervezünk és a város kulturális életében aktívan részt veszünk.

Minden táncot szerető érdeklődőt szívesen látunk rendezvényeinken, műsorainkon!

ELÉRHETŐSÉGüNK: 8693 LENGYELTÓTI, RÁKÓCZI U. 29. TELEFON: 85/330-852, MOBIL: 20/332-4066 , 20/491-51-57

Tekintse meg saját honlapunkat is
http://www.ordongos.extra7.hu/