Juglans Hungária Kft.

A JUGLANS HUNGÁRIA Kft. elsősorban diótermesztéssel, szárítással, diófeldolgozással és értékesítéssel foglalkozik. Kiegészítő tevékenységként 50 hektár őszibarack műveléséhez nyújt szolgáltatást és szaktanácsot.


Közép-Európa legnagyobb egybefüggő dióültetvénye Lengyeltóti határában viszonylag kedvező ökológia környezetben található. A betakarítás szempontjából előnyös adottság, hogy a termőhelytől csupán 6 km-re van a diószárító-feldolgozó üzem.
A dióültetvény fajtaösszetétele, növény-egészségügyi állapota és kondíciója jó.
A szakmai munka folyamatos fejlődését a hazai és külföldi kutatóintézetekkel fenntartott szoros kapcsolat biztosítja.
Az új ültetvények létesítésénél az új fajták már oldalrügyön való termőképességgel rendelkeznek. Növeljük a területegységre eső fák számát, koronaforma változtatással növeljük az egészségügyi területre jutó termésmennyiséget is.
A diótermés 80-90%-át Nyugat Európában értékesítjük (főleg Németország, Olaszország, Nagy-Britannia), ahol is a Kaliforniából és Dél-Európából, Dél-Amerikából származó termékekkel kell versenyeznünk.
A megfelelő fajtájú, és méretű Milotai ,Alsószentiváni és Tiszacsécsi dió nem elégséges, hanem fontos, hogy annak külső megjelenése és belső tartalma megfeleljen az igényes piaci és fogyasztói elvárásoknak.
Folyamatos fejlesztés és beruházások eredményeképp 500 tonna export minőségű dió szárítására, csomagolására vált képessé az üzem.
A Kft. szakmai kisugárzásának eredményeként az utóbbi évtizedben közel 50 hektár új dióültetvényt telepítettek.
A későbbiekben is tevékenységünket az vezérli, hogy fogalom legyen a TÓTI DIÓ a müncheni, a bécsi és az angol piacokon ízléses megjelenésével, kiváló zamatával.