FERRO-FLEX Gép- és Szerkezetgyártó Kft.

MINŐSÉG – MEGBÍZHATÓSÁG – FERROFLEX
A mezőgazdasági gépeket és hegesztett fémszerkezeteket gyártó FERRO-FLEX Gép- és Szerkezetgyártó Korlátolt Felelősségű Társaság a Balatontól 15 km-re található, egy négyezer fős kisvárosban, Lengyeltótiban.

A FERRO-FLEX Kft. célja a mezőgazdaságban anyagmozgatási feladatok elvégzéséhez szükséges gépek, berendezések, eszközök gyártásában és értékesítésében elért hazai pozíció megtartása, illetve exportpiacainak és partnerkapcsolatainak stabilizálása, és további piaci térnyerés a magasan kvalifikált gépgyártás és hegesztett szerkezetek területén.

A FERRO-FLEX Kft. 1990 végéig a KAPOSGÉP (kaposvári, mezőgazdasági gépeket gyártó állami vállalat) önálló gyáregységeként működött.1991-ben önálló vállalattá alakult,1993 óta magántulajdonú cég, melynek jelenlegi tulajdonosa és ügyvezetője Horváth Csaba.

A kft-t egy kis létszámú, szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező menedzsment irányítja. Kommunikációja magyar, angol, francia, német, szerb és román nyelvű.

A társaság összlétszáma 80 fő, fizikai állomány 65 fő. A fizikai alkalmazottak 75 százaléka szakmunkás, 30 százalékuk kettő vagy több szakmával, 20 százaléka érettségivel rendelkezik.

A fentiekben bemutatott létszámszerkezet biztosítja a cég rugalmasságát, lehetővé teszi a kihívásnak számító, folyamatosan változó vevői igények gyors teljesítését. A könnyen konvertálható flexibilis munkaerő kapacitás évi mintegy 100 ezer óra, mely szükség esetén akár kétszeresére növelhető.

                              

HPIM7427_k.JPG